грим за лице

Изборът на подходящ грим за лице може да бъде трудна задача. Има много различни видове и марки, като всеки производител твърди, че неговото е най-доброто. За да постигнете желания и целен ефект е добре да знаете кой грим ще действа и как на кожата Ви. За щастие има няколко прости правила, които винаги ще Ви помогнат при избора коя козметика да използвате. Ако се придържате към тях, ще откриете, че гримът ще Ви кара да сияете и да се чувствате страхотно.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е цветът на кожата си. За жени с по-светла кожа трябва да се избягват светлите цветове като тъмносив, светлосив и бял. Тези цветове са склонни да отразяват светлината и да правят лицето Ви да изглежда скучно, така че стойте далеч от тях. Тонът на кожата на жената също е голям фактор за видовете грим, които е най-добре да се използват. Много тъмният или черен грим може да изглежда страхотно на някой друг, но всъщност може да създаде проблем за собствената Ви кожа. Жените с по-тъмни тонове на кожата трябва да избягват грима с големи количества черни или тъмни цветове. Вместо това заложете на фон дьо тен, който има по-неутрални цветове и ще съответства на тона на кожата Ви. Избраните очна линия и червило също са важни, когато става въпрос за грим за лице. Много жени не осъзнават колко е важен гримът за очите.

Когато нанасяте грима, използвайте най-малката четка, която можете. Това ще помогне да се създаде илюзия за по-голям очен капак, тъй като светлината от огледалото ще изглежда така, сякаш зоната около окото е по-широка и по-забележима. Цветът на очите е особено важен, тъй като някои цветове ще подчертаят или схлупят очите.

Типът четка, който използвате за нанасяне на грим, също е важен. Повечето жени предпочитат да използват синтетични четки, които при използване могат да станат груби или да се слепят. Също така е полезно гримът да се четка в малки кръгове, а не в широки области. Това помага да се предпази очите да изглеждат потъмнели.

С напредване на възрастта жените все повече обръщат внимание на кожата си, на грима, който да използват. Един от начините за борба с процеса на стареене е използването на козметични продукти, които могат да помогнат за намаляване на появата на бръчки, линии и увисване. Гримът на лицето е чудесен начин за постигане на тези цели и гримът може да се прилага върху всяка част от лицето.

Ако жените знаят правилните стъпки, за да поддържат лицето си свежо и младо, може да открият, че използването на козметика наистина може да промени визията до голяма степен. Пазарът е толкова пренаситен и имате толкова опции, че няма причина да не ги използвате и да сияете.