Диамантени годежни пръстени

Минен диамант – наричан още природен диамант. Това е най-лесно за разбиране. Това е диамант, който е образуван в природата и е извлечен от земята чрез процес на добив. Синтетичен диамант – наричан още лабораторен или изкуствен диамант. Те са химически същите като добитите диаманти, но се създават в лаборатория, вместо да се добиват от земята. Използва се аналогията на леда от вашия фризер спрямо леда, образуван от студа. И двата вида химически са еднакви, но единия е образуван и създаден от човека процес, а другия е създадено от природата.

Diamond Simulant – Нарича се още имитация на диаманти. Това не са диаманти. Те имат различен химичен състав и „симулират“ външния вид на диаманта. Тази категория включва и скъпоценни камъни, които биха могли да изглеждат като диаманти. Това е широка категория, която може да включва естествени скъпоценни камъни (напр. Бял сапфир, бял циркон, бял топаз), както и създадени в лаборатория скъпоценни камъни (напр. Кубичен цирконий, моисанит). Има компромиси с всяка от опциите, както по отношение на физическите им характеристики, така и по начина, по който всеки човек ще ги възприеме.

Химическа разлика между лабораторен диамант и добит диамант. Така че е подвеждащо да се предполага, че добитите „диаманти са завинаги“, но лабораторно направените диаманти „може да не са завинаги“. Те ще издържат на времето и ще носят точно по същия начин.

Факти и митове Има много разлики между добитите диаманти, изкуствените диаманти и диамантените симуланти. Цветът, блясъкът и издръжливостта могат да се различават. И, може би най-важното, начинът, по който възприемате стойността на всеки скъпоценен камък, може да е напълно различен. Това е лично решение. За някои невероятната история на създаването на естествените диаманти ги прави ценни. Други просто обичат как изглеждат и наистина не се влияят от произхода си. Трети намират смислена връзка с мястото, където диамант е извлечен от земята.

Ето няколко неща, които смятаме, че всеки трябва да разбере:

1. Диамантите са редки, но не и уникално редки. Рекламната кампания казва „истинското е рядко.“ По тази тема е написано много. Предполагаме, че естествено образуваните диаманти всъщност са доста редки. В сравнение с други вещества на Земята, диамантите са малка част. Но има много други скъпоценни камъни, които също са много редки, някои много по-оскъдни от диамантите. Въпреки това добитите диаманти са се образували преди милиарди години дълбоко в мантията на Земята и са изтласкани на повърхността от вулканични изригвания. Това е невероятно готино и може абсолютно да накара един естествен диамант да се почувства специален.

2. Диамантите не са особено добра инвестиция. Някои аргументи за естествените срещу лабораторните се фокусират върху това колко добре тези скъпоценни камъни държат стойност или колко добре се препродават. Това са разумни аргументи. Пазарът на естествени диаманти е стар, така че цените му вероятно са относително стабилни. За сравнение, цените на диаманти в лаборатория все още се установяват, така че вашият лабораторен диамант може да струва по-малко след няколко години, отколкото когато го купите. Но бихме предположили, че купувачите не трябва да мислят за основния си камък като за инвестиция. 3. Традицията на диамантените годежни пръстени всъщност е доста модерна. Стана толкова често да се купува диамантен годежен пръстен, повечето клиенти разглеждат това като стара традиция. Преди невероятно ефективният маркетинг да ни каже, че „диамантите са завинаги“, годежните пръстени често са имали цветни камъни в центъра на скъпоценните камъни: сапфири, рубини, смарагди.

4. Диамантите са много издръжливи, но твърдостта не е цялата история. Общоизвестно е, че диамантът е най-твърдото природно вещество на земята. Тази метрика „твърдост“ означава, че диамантът ви няма да се надраска. Но диамантът може да бъде повреден. Например заострените ъгли на диаманта, може да се разцепят, ако се ударят в нещо, поради което често ще ги виждате настроени със защитни v-зъби или настройки на рамката.