почистващи препарати за баня

Чистотата в банята е не само въпрос на комфорт, но и в основата на здравето. Няма нужда да се гони стерилитет, но елементарната чистота и ред не са трудни за организиране. За да сведете до минимум загубеното време за поддържане на реда, можете да използвате няколко трика, които вече са улеснили живота на много домакини.

Поддържане на чистота

Удобна организация за съхранение. Безредиците са резултат от лошо организирано съхранение. За да избегнете това, си струва да изберете удобен комплект или шкафове за баня, в които всяко нещо ще намери своето място. Минималистичните модни тенденции са най -доброто решение. Затворените шкафове с огледални фронтове са удобни за съхранение и изглеждат естетически. Те могат да бъдат интегрирани в интериора, направени във всеки от модерните стилове. За неща, които се използват най -често, си струва да предоставите отворени рафтове. Например, ако всеки член на семейството има отделен рафт за хигиенни принадлежности, ще бъде много по -лесно да се поддържа ред. Просто трябва да развиете навика да поставяте всичко на място след употреба всеки път.

Правила за поддържане на реда в банята. Ако в банята поради липса на свободно пространство е невъзможно да поставите много мебели за съхранение на необходимите неща, можете да преместите някои от тях в други помещения. Например кърпите за баня могат да се съхраняват в общ гардероб, докато почистващите препарати могат да се съхраняват в един от кухненските шкафове.

Можете също да използвате свободното пространство на стената за удобни и миниатюрни организатори. пролетно почистване За да се предотврати натрупването на мръсотия, се препоръчва редовно почистване през пролетта. През останалото време ще бъде възможно само да се поддържа ред, периодично да се дезинфекцира с правилните дезинфектанти. Използването на високоефективни домакински химикали прави почистването много по -лесно. Струва си да разгледаме по -отблизо мощните професионални средства за варовик, замърсявания по фугите на плочки, бактерии и плесени. Използването им гарантира продължителен резултат.

Извършването на общо почистване в банята е на 3 етапа:

– подреждане на нещата в шкафовете и на рафтовете;

– измиване и дезинфекция на водопроводни инсталации и стени;

– миене на подове, измиване на килими;

Поддържане на чистота

Редовното почистване на банята ще освободи много време, прекарано в почистване. Струва си да поставите спрей за почистване на огледала и водопроводни инсталации на достъпно за всички място. За да се поддържа чистотата и свежестта на въздуха, може да се монтира ефективен абсорбатор, както и автоматичен освежител за въздух. За бани, комбинирани с тоалетна също има добра идея – сменяеми единици.

Следвайки тези прости стъпки, можете да сведете до минимум времето и усилията, необходими за поддържане на банята подредена и винаги да се наслаждавате на чистотата и свежестта на банята.