Рокли Eviza

Без значение от сезона, роклите са една от най-основните удобни дрехи в гардероба на всяка съвременна жена. През лятото е достатъчно просто да изберем една и сме готови да излезем без да се притесняваме, защото те са най-практичното облекло за горещите летни температури. През зимата е достатъчно да добавим чифт чорапи или поло яка под нея. Независимо от сезона, обаче, роклите се усложняват от една добавка – връхната дреха.

През лятото, когато температурите могат да варират от над 30 до под 20 градуса в рамките на един ден, е необходимо леко яке, което да ни предпази от вечерния хлад. Зимата пък палтото е неразделна част от тоалета, след като на практика не можем да излезем без него. Проблемът е че в този случай палтото става доминиращата част от ансамбъла, която се забелязва първа.

Комбинирането на рокли с връхни дрехи крие рискове, тъй като под якето или палтото роклята може да изгуби силуета си, а също така е възможно и напълно да бъде погълната от по-обемна дреха. Всъщност, когато са правилно съчетани, връхната дреха може да подчертае роклята и да извиси цялостно тоалета. Ето как да постигнем стилни комбинации, за да изглеждаме добре през цялата година.

Наметнете яке върху раменете си. Това е без съмнение един от най-шикозните начини да добавите яке или сако към роклята. Ръцете могат да се движат свободно, а роклята се вижда изцяло. Якето се превръща в един небрежен аксесоар, който всеки ще помисли, че просто сте наметнали в последни момент. Никой няма да подозира колко внимателно сте обмислили цялостната визия.

Един начин да постигнете хармония в комбинацията е да подберете яке, сако или палто със същата дължина като на роклята. Независимо дали ще комбинирате дънково яке с мини рокля или миди рокля с тренч, когато двете дрехи са с еднаква дължина, се постига класически силует. Независимо от материята и цветовете на двете дрехи, когато те си подхождат като дължина, комбинацията показва, че сте планирали да постигнете свързаност между отделните елементи и показва отношение към външния ви вид.

Защо пък да не отидете в другата крайност и да облечете много по-късо яке или сако върху дълга рокля? Ако дължините няма да си съответстват точно, можете да заложите на друг изпитан похват – да комбинирате две контрастиращи дължини. Късо сако или болеро върху дълга миди или макси рокля е силует, който често можете да видите в социалните медии на модните инфлуенсъри. Едно предимство на тази комбинация е че издължава силуета, тъй като погледът се спуска от ръба на якето до ръба на роклята.

Когато става въпрос за цветове, също можете да експериментирате с крайности. Комбинацията от рокля и връхна дреха може да изглежда особено изтънчено, ако и двете са в един цвят или десен. Ако не ви харесва идеята за еднакви цветове, можете да заложите на контраста, който може да е също толкова шик. Ако изберете яке, което силно контрастира с роклята, несъответствието ще подчертае индивидуалността на всяка от дрехите. По този начин ще получите една по-смела и авангардна визия, която виждаме по модните подиуми.

Ако смятате, че роклята ви се нуждае от освежаване, добавете малко цвят към нея. Изберете цвят, който ще изглежда страхотно с вашата бяла рокля без ръкави. Или, например, ако носите сива рокля със сини райета, можете да изберете да облечете синьо-зелено яке. Това наистина ще се открои и ще привлече погледите. Можете да изберете или съвсем черен ансамбъл, или такъв, който е малко по-пъстър. Важното е да покажете фигурата си по най-добрия възможен начин.

Сега, след като знаете как да комбинирате перфектно рокля с яке, сако или палто, изберете някоя от комбинациите и вижте как ще се чувствате в нея. Облечете тоалета си, за да имате добра представа как стои на вашето телосложение. Изпробвайте и аксесоарите, които искате да добавите. Не забравяйте, че това са само основни принципи, така че можете да ги интерпретирате, взимайки предвид и други неща, като обувките, бижутата и грима си. Ако не се чувствате комфортно в нещо, което сте облекли, тогава експериментирайте докато получите правилната комбинация за вас.

Не забравяйте, че не е нужно да харчите много пари, за да изглеждате страхотно. Рокля с добра кройка и качествен материал ще свърши работа. Добавяне на сако, блейзър или друга връхна дреха ви дава много възможности да подобрите силуета и да изградите една завършена впечатляваща визия.