Така  вече сте сериозни с избора си на дълга  официална рокля за бала. Вземането на решение каква рокля да носите е само началото. Трябва да се помислите  и за стила на косата си. Дългата прическа може да подобри външния ви вид и ще ви накара да изглеждате много по-зрели отколкото  късата прическа. И така, каква прическа и рокля да изберете за бала?

    Отговорът е, че трябва да изберете дълга рокля в естествен  стил за бала. Естествените стилове на дълга коса са по-вечни и изискани  от по-късите. Модата на късите коси набира все повече  популярност  през последното десетилетие и се появява навсякъде в списания и онлайн магазини. Късите прически обикновено са по-къси и по-управляеми, но нямат привлекателността  и естествената  текстура на естествената дълга коса.

   За дълъг официален абитуриентски бал изберете дълга рокля, която да показва вашия красив тен и очи. Може да помислите и за избора на дълга рокля с талия империя. Линията на талията империя пада малко под линията на бюста и предлага лъскава, права линия под дълга рокля. Линиите Empire са последната тенденция в дългата официална абитуриентска мода.

   Изберете прическа, която подхожда на лицето и главата ви. Ако имате кръгло лице, по-дългата прическа със слоеве изглежда изискано  и се съчетава с повечето дължини на косата. Прическа със средна дължина със слоеве е идеална за жени  с овални лица. Изборът на къса прическа, която е късо подстригана,  ще подчертае кръглото ви лице и ще осигури секси – ако не и съблазнителен вид.

    Хубаво е да познавате типа къдрици на косата си. Дългата коса, естествено къдрава или права, трябва да бъде избрана според вида на къдриците (вълнообразна, тирбушон, къдрава или права) преди стилизиране. Също така е препоръчително да изберете кратък стил, който подчертава вашите къдрици. Странична част, която започва под ушите ви, също ще добави измерение и интерес.

    Знайте и своя тон на кожата. Най-добрата рокля за дълги нощи може да не изглежда толкова добре на човек със суха кожа. Изберете рокля, която е елегантна  и изберете цветове и прически, които допълват тена ви. Например, блондинката избледнява до почти розов цвят при хора с бледа кожа и се изчервява до черникава при тези с мазна кожа. Знайте какъв вид кожа имате, за да не изглеждате така, сякаш сте се подложили на пластична операция.

   Намерете стил, който е достатъчно дълъг. Дълга рокля се нуждае от известна дължина, за да добави ръст и тяло. Трябва да е достатъчно дълъг, за да покрие раменете и дължината на ръцете до коленете. Сватбена рокля с дължина на чай ще ви донесе повече справедливост, отколкото дълга перука от слама и ще ви накара да изглеждате прекрасно в големия си ден. Рошав стил също изглежда изискано  за дълга коса.

   Изберете цветове, които ще допълнят вашия тон на кожата и ще допълнят роклята. Красивата рокля може да изглежда зашеметяващо само с перфектните аксесоари. Дълга черна рокля с дълга права коса изглежда страхотно, когато се съчетае със сладка малка черна рокля, която прегръща бедрата ви. По същия начин дълга червена рокля изглежда добре със сладка малка червена шапка. Така че, разберете каква рокля и прическа да изберете за перфектната абитуриентска вечер.

   За повечето абитуриентски партита е обичайно да носите косата си нагоре, но има и други случаи, при които може да искате да дръпнете косата си назад. Ако имате къса коса, едно просто правене ще ви накара да изглеждате прекрасно и женствено. Ако обаче имате дълга коса, можете или да я завържете, или да боядисате косата си, за да наподобява абитуриентската ви рокля. Ако изберете последното, винаги е важно да го направите професионално.

   Дългата слоеста коса с елегантни къдрици и висока опашка са един от най-добрите избори за абитуриентски бал. Ниската конска опашка е друг вариант, тъй като изглежда елегантно и изискано с дълга коса. Когато търсите каква рокля и прическа да изберете за бала, имайте предвид следното.

   Това са само някои от стиловете, които можете да изпробвате. Има много рокли в магазините и онлайн, от които можете да избирате. Абитуриентските прически могат да ви накарат да изглеждате абсолютно зашеметяващи и да ви дадат увереност да влезете на място и да оставите трайно впечатление. Независимо какъв е вашият  стил на коса, дълъг или къс, носенето на роклята ви за бала и каква рокля и прическа да изберете за абитуриентския бал е лесно, когато имате достъп до правилните ресурси.