важни домакински уред

Основен домакински уред в кухнята е пасатора. В повечето случаи може да замени: ренде, месомелачка, миксер. Компактните размери на това модерно устройство улесняват съхраняването му в кухненски шкаф, където не заема много място. С помощта на пасатор можете да смилате месо, зеленчуци до желаната степен, да смесвате различни съставки, бързо да приготвяте модерна супа-пюре. Когато избирате пасатор в отдела за малки домакински уреди за кухнята, не забравяйте да закупите такъв, който се доставя с чопър в противен случай всички способности описани по-горе няма да са му достъпни. За да не губите време в очакване горещата храна да се охлади, потърсете устройство с метален „крак“. Електрическа месомелачка, трудно е да се отнесе електрическа месомелачка към категорията на задължителните кухненски прибори. Много домакини обаче просто се нуждаят от това. Съвременните модели са много по-практични от ръчната месомелачка и имат много предимства: скорост на раздробяване и спестяване на време и усилия, мощността на електрическия уред ви позволява да смилате дори кости, без да е необходимо да разглобявате, почиствате и сглобявате, моделите за плотове са много компактни и не изискват фиксиране към маса или свободен ъгъл, за безопасност битовите електрически месомелачки обикновено имат по-тясна, по-дълго гърло и са снабдени с тласкач – който предпазва пръстите от влизане в шнека. Благодарение на тези предимства, електрическата месомелачка често е задължителна в кухнята.

 

Малки домакински уреди

Малки домакински уреди за кухнята, които не се купуват често, но за повечето потребители те не са необходими. Обикновено такива аксесоари се купуват от тези, които са истински фенове на всякакви ястия за приготвянето на които се изискват тези устройства. Нека да разгледаме пълния списък.

1. Хлебопекарна – използва се само от онези, които пекат у дома или любителите на домашно приготвените пресни изделия.

2. Миялна машина – тя може да бъде търсена в големи семейства, където е естествено да се мият голям брой съдове. В други случаи ще бъде напълно непрактично да заемате място в кухнята и да консумирате много вода и електричество.

3. Тостер и производител на сандвичи – само малцина ги използват, модата за тях вече отмина. В повечето случаи след седмица или две употреба те се прибират в килера, за да не заемат място на кухненската маса.

4. Блендерът е необходим аксесоар, много компактен, но повечето хора не го ползват. 5.Кухненски везни – това малко нещо е необходимо на феновете за точно измерване на храната или на тези, които се придържат към определени диети и диетични режими.

6. Кухненският робот е търсен сред хората, които готвят много и често, използвайки сложни технологични процеси. При ежедневна употреба ще бъде по-лесно да правите всичко на ръка, без да е необходимо след това да разглобявате, измивате и почиствате този кухненски модул. 7.Вафлена машина и машина за сладолед – със сигурност ще донесат радост на вашите деца и на вас няколко пъти. Само каква практичност има в тях, ако тази техника се използва няколко пъти в годината, защото е по-лесно да купите тези деликатеси в магазина. През останалото време те ще събират прах, когато са сглобени в кухнята или някъде в мазето.

8. Електрическият нож може по-вероятно да се превърне на безполезна техника в къщата и ако имате малки деца, дори е опасно да държите такова оборудване в кухнята.